*
Retko kad imam priliku da se 'ugostim' sa par Cvaraka spremljenih na 'banatski nacin' (doduse, ne znam dali postoji i neki drugi nacin kako pripremiti/kuvati Cvarke:), onako po izgledu i mirisu (cak i hladni!) vracaju me na secanje iz najranijih dana mladosti i sveg onog sto vecinom danas vise nema.
Za neke nas koji smo se nasli daleko, daleko od onog vremena kako po geografskoj sirini tako i po godinama zivota u sredini gde ima svega i svacega (sem 'pticijeg mleka' i banatskih cvaraka) ma koliko da ukus cvaraka odgovara toliko odudara od preporuke za neko duze 'uzivanje' u tom ukusu za nas secerase. Od sestre iz Calif. za nas Bozica dobijemo paket sa nasim djakonijama (pored Cesnice, kolaca i ostalog, i moje omiljene cvarke i pogacice s' cvarcima) moj secer (type 2 diabetes) po najmanje tolerise bas te - banatske cvarke. :-((
Ipak, lepo je podsetiti se (bar jedanput godisnje) kako je to nekada bilo, tj. kako se to nekada moglo jesti bez brojanja cvaraka ma koliko ukusni oni bili. Ima i ovde sve sto treba da se prave cvarci na banatski nacin (umesto kako to ovde neki prave;
http://www.youtube.com/watch?v=84-xFJ-Trtg), ali nema gde da se po prodavnicama kupi sem (sto nije ni nalik cvarcima vec se pravi vecinom od kozure) ovih tz. Pork Rinds http://tinyurl.com/m5lpakd.
Sa te strane moglo bi se reci da ostajem i dalje po onom; - Bogu hvala sto sam Lala, jer tog sto ima, ne odgovara mi po ukusu, a tog sto mi odgovara, tog nema (a i kad ga ima opet zbog secera - ne valja). :-)
Srecna i bericetna vam bila ova nova godina!
*
*
*
*
Svaka cast , bas Banatsko - domacinski dizajn !
ReplyDeletePrijatno ,
Kolko odgovara ocima i po ukusu, toliko ne (da je malo cesce) sa zdravstvene strane. :-(
ReplyDelete