Tuesday, January 24, 2012

Jedan dan iz penzionerskog zivota...

Upravo sam se vratio iz knjizare (Barnes & Noble Bookstore) moje omiljene mesto gde  navratim svake nedelje dva do tri puta, i gde pored kafe i pokoje grickalice, 'utucem' sat dva (a nekad i vise) citajuci razne casopise ili od najnovijeg izdanja po koju knjigu.

'Dzabalebarosi' poput mene (penzioneri) su dobro dosli jer i pored toga sto ne trosimo tako cesto pare na ostalo sto nam je pred ocima, trosimo na kafi i ostalim slatkim djakonijama i picu kojih je isto u izobilju tek toliko da se covek ne dosadjuje, a u isto vreme i ostavi koji dollar na kasi kao izraz zadovoljstva utrosenog vremena u izvanredo prijatnom ambijentu, tj. - place of business.

Takodje dosta cesto obilazim i novu Biblioteku u gradu sa bogatim sadrzajem knjiga, casopisa i dnevnih novina gde isto imaju odelenje za decu raznog uzrasta sa cestim posetama pisaca /autora decijih knjiga i predavaca raznih seminara po pitanju biznisa i drustvenog zivota u gradu i okolini (samo tamo nema kafe, grickalice, i tako te malo vaznije djakonije:-).
(Da napomenem, obe lokacije su u blizini jedna drugoj, ali negde oko 8 km od nase kuce, tako da se samo kolima moze doci do njih).

Doduse, moj dan pocinje negde oko 7 sati izjutra pa se 'rasteze' sve do negde 22, a nije tako retko i do 23+ sati uvece.  Izuzev dnevnih 'rutina' vecina "slobodnog vremena" i nemam puno i ako sam iza kompjutera 'ceo cevtati dan' (sto bi moja pokojna baba Koja rekla), jer uvek nesto po tasteru kuckam, ili potrazujem preko Google u vezi pripreme za predavanje, ili cisto za 'svoju dusu' i na kraju u kasnijim vecernjim satima odigram po koju partiju saha sa - kompjuterom (gde cesce gubim nego sto pobedjujem:).

Ovog semestra (jan.13 do apr.25) predajem samo laboratorijske vezbe na TSU-katedri masinstva i proizvodne tehnologije http://www.tnstate.edu/academic_programs/, ali umesto tri sata jednom nedeljno (petkom) kao sto je bilo u zadnjih 5 godina, obzirom na veci broj (21) studenata upisanih ispostavilo se sada (jedan predment podeljen u dva odelenja) dva puta po tri sata nedeljno (ponedeljnikom i petkom)!  Dobro, nije velika 'frka' (ovaj izraz sam naucio preko neta od nekih komentatora preko lista Blica:), jer imam samo jednu pripremu za predavanje umesto dve tako da i dalje ostaje vise vremena za dzabalebarenje u ovom zimskom periodu.

Sto se tice moje 'Sose' ona se isto ne dosadjuje jer radi sa agencijom H&R Block tokom poreskog prijavljivanja sezone (jan. do 15tog aprila), a pocetkom maja pa do kasne jeseni (krajem oktobra) do sada smo bili na proputovanju sirom USA/CAN sa nasim (RViem), ali nastupajucu sezonu nastavljamo dalje sa kolima tamo gde jos nismo bili, a u planu nam je i negde preko - 'velike bare'.

Dobro, toliko za sada o mom jednom danu kao penzionera, sto bi se moglo reci da nije bas mnogo uzbudljivo, al' se moze izdrzati i ovako - nekako!:-)

Evo par slike o gore navedenim.



 Ukoliko slucajno navratite, verovatno cete me naci na jednoj od tih stolica (ima ih vise:)
 Bioskop sa 16 sala/platna koji povremeno posecujemo...







Gradska Biblioteka (sa salom za decu)

No comments:

Post a Comment